//

Іслам – неспокійний сусід, вважає більшість фінів

Незважаючи на те, що фіни досить спокійно прийняли у своїй країні мігрантів-представників інших релігій, на даний момент більшість громадян висловлюють негативне ставлення до ісламу, передає IceNews.

 

За заявою представника Церковного науково-дослідного інституту Кіммо Кітоли, котрий проводив опитування громадської думки у Фінляндії, фіни мають досить позитивне ставлення до індуїзму і буддизму, відчувають свій зв'язок з Християнством, однак мають негативні враження від ісламу.

 

Незважаючи на те, що за останні 20 років у країні збільшилося число громадян, котрі сповідують нетрадиційні для Фінляндії релігії, інститут прийшов до висновку, що ставлення до ісламу за останні 10 років явно погіршилося.

 

На думку Кетоли, дана тенденція в суспільстві спостерігається виключно завдяки діяльності ЗМІ, а поведінка самих мусульман в країні, котрих поки що не так багато, як в інших європейських країнах, до цього не має відношення.

 

Троє з п'яти фінів під час опитування заявили, що іслам – швидше джерело конфліктів, а не миру, у той час як 4 / 5 опитаних заявили, що мусульмани схильні бути нетолерантними.

 

Незважаючи на це, тільки 4% з числа респондентів заявили, що будуть заперечувати, якщо хто-небудь з їхньої сім'ї одружиться з представником іншої релігії.

 

Згідно з соціологічними дослідженнями, більшість фінів є членами Євангелічної Лютеранської церкви, при цьому 10% заявляють, що не вірять в Бога.

 

 

За матеріалами sedmitza.ru