//

Кардинал Кох про діалог з Православними Церквами

 


"Саме" діалог в любові "є двигуном екуменічних відносин між католиками і православними в Німеччині", - сказав в інтерв'ю "L'Osservatore Romano" кардинал Курт Кох, глава Папської ради у справах сприяння християнській єдності.


 


Коментуючи зустріч Папи Римського з представниками Православних Церков, яка відбулася під час Апостольського візиту Понтифіка до Німеччини, кардинал Кох розповів, що німецькі православні, в своїй більшості є емігрантами, перша хвиля котрих прибула після революції 1917 р. з Росії, друга під час економічного буму 1970 -х р. в основному  з Греції та Сербії. "Третя хвиля емігрантів православного віросповідання прибула до Німеччини, після розпаду комуністичного блоку у Східній Європі та війни в колишній Югославії", - розповів єрарх.


 


Кардинал Кох зазначив, що діалог любові, який існує між католиками і православними, дуже цінується обома сторонами. "Бенедикт XVI дуже сприяє йому, і під час своєї промови в Фрайбурзі він підкреслив, що православні є найближчими нам серед християн. Ми маємо одну віру і подібну церковну структуру ", - зазначив єрарх.


 


Серед перешкод на шляху до єдності, кардинал назвав примат св. Петра, який я'вляється найважливішим питанням в діалозі з Православними Церквами. "Але Бенедикт XVI пояснив, опираючись на енцикліку Івана Павла II" Ut unum sint ", у чому полягає різниця між існуванням цього примату і формою його здійснення. Це різниця може відкрити багато шляхів для більш грунтовної дискусії в майбутньому ", - сказав кардинал Кох.


 


За матеріалами Ватыканскае радыё