//

Екологічний логотип Світового Дня Молоді містить заклик бути християнами на 100%

 

28 річний Пабло Лароха став переможцем у конкурсі логотипів для програми «100% природний». Ця програма служила основою усіх екологічних заходів, які проводили під час Всесвітніх Днів Молоді.
Автор логотипу розповів про його зміст і поділився своїми думками щодо свого розуміння християнства і екології.

 


– Що тебе надихнуло і що ти намагаєшся передати цим логотипом?

 


Він містить гучне, оптимістичне повідомлення – ми повинні жити на 100% і, звичайно, бути на 100% християнами, адже це теж природно. Я хотів створити оптимістичний символ, який буде притягати молодь. Саме тому зобразив: зелена Земля повна життя … світ, що живе в злагоді з природним середовищем. Цим логотипом я зробив свій внесок в ВДМ.

 


– На твою думку християнське послання та екологія – сумісні?

 

 

 

Звичайно, що так! Бог створив світ і все, що в ньому і дав його нам. Однак, це не означає, що ми можемо використовувати його на свій розсуд. Ми повинні піклуватися про нього та поважати його з урахуванням нинішнього, а особливо майбутніх поколінь.

 

 

– Як ти думаєш, це важливо для ВДМ бути екологічним? Чому?

 

 

 

Я думаю, що це життєво важливе питання в основному тому, що зараз існує реальна нестача поінформованості серед молодих людей. Це можливість передати іншим важливість цього питання.

 

 

– Як ти допомагаєш природі у повсякденному житті?

 

 

 

Мабуть дрібницями, про які кожен повинен пам’ятати: сортую сміття для переробки, використовую вдома енергозберігаючі лампи, користуюсь громадським транспортом, вимикаю непотрібні електроприлади…

 

 

– Ти візьмеш участь в ВДМ? Як до цього готуєшся?

 

 

 

Звичайно, я буду там! Принаймні, я намагатимуся, тому що в мене є однорічна донька, а на той час ми чекаємо ще одну дитину…

 

 

Одним з кращих моментів у моєму житті були ВДМ у Кельні. Неймовірно, так багато людей зі всього світу і всі обмінюються схожими враженнями. Це створює дуже позитивну атмосферу. Завдяки цій зустрічі ми розширюємо наші горизонти і бачимо Церкву з іншої точки зору – у всій її славі. Це велике свято, безсумнівно, подія літа, і тепер ми, жителі Мадриду, на щастя, можемо відзначати його у рідному місті.

 

Незважаючи на те, що це – святкування, ми повинні пам’ятати, що найважливіша частина ВДМ – зустріч кожного з Христом. Багато парафій та молодіжних об’єднань організовують різні заходи, такі як молитва перед Святими Дарами, у яких ми з дружиною часто беремо участь.

 


Джерело:  Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології i Дивенсвіт