//

Апостольський візит до Німеччини був насправді святом віри. Загальна аудієнція середи з Бенедиктом XVI 28 вересня 2011

Під час чергової зустрічі з вірними в рамках загальної аудієнції, що відбулася 28 вересня 2011 р, Папа Бенедикт XVI поділився своїми думками про значення недавнього Апостольського візиту до Німеччини, який тривав від 22 до 25 вересня. «Я проїхав Німеччину з півночі на південь, зі сходу на захід», – сказав Святіший Отець, дякуючи, насамперед, Господу за можливість «зустрічатися з людьми та говорити їм про Бога, спільно молитися та утверджувати братів і сестер у вірі, згідно з особливим мандатом, який Господь доручив святому Петрові та його наступникам».

 

«Цей візит, який проходив під гаслом “Де є Бог, там є майбутнє”, був насправді великим святом віри», – зазначив Бенедикт XVI, додаючи, що різні зустрічі та богослуження були цінним даром, який допоміг знову відчути те, як Бог надає глибокий сенс нашому життю, що лише Він дарує всім майбутнє.

 

Далі Святіший Отець розповів про перебіг візиту, звертаючи увагу на значення та особливості кожної зустрічі чи богослуження. З глибокою вдячністю він згадав про щире та сповнене ентузіазму прийняття, як також увагу та прихильність, яких зазнав у кожному місці свого перебування. Папа подякував усім, хто докладав зусилля для організації й успішного проведення подорожі, зокрема – численним волонтерам.

 

«Ця Апостольська подорож до Німеччини, – сказав на завершення Бенедикт XVI, – стала для мене слушною нагодою для того, щоб зустрітися з вірними моєї німецької батьківщини, утвердити їх у вірі, надії та любові й розділити разом з ними радість буття католиками. Але моє послання було звернене до всього німецького народу, щоб заохотити всіх з довір’ям дивитися в майбутнє. Так, це правда: де є Бог, там є майбутнє».

 

Джерело: Радіо Ватикан