//

ІІ Зустріч Комітету з приготувань до Євхаристійного Конгресу в Україні

20 вересня 2011 р. в Синяку біля Мукачева відбулася ІІ Зустріч Комітету з приготувань до Євхаристійного Конгресу Римсько-Католицької Церкви в Україні. Не дивлячись на далеку відстань місця зустрічі усі члени Комітету були присутні, на чолі з Головою Комітету Його Преосвященством єп. Маркіяном Трофим’яком.

 

Метою зустрічі було обговорення подальшого приготування до Конгресу, а також проходження самого Конгресу, який в Україні триватиме від 26 травня по 3 червня 2012 р. Спочатку позитивно  оцінено те, що було вже зроблено в цьому напрямку до цих пір. Підкреслено важливість доброго приготування і проведення Адорацій Ісуса у Пресвятих Дарах у кожній парафії.

 

Владика Маркіян представив пропозиції логотипу та гімну Євхаристійного Конгресу. Далі Заступник Голови Комітету кс. Ян Щих розповів детально про те, як має виглядати переживання Конгресу на місцевому рівні, тобто у наших дієцезіях, деканатах, санктуаріях і парафіях. Конгрес розпочнеться у Києві в суботу 26 травня Св. Месою і спільною Адорацією, а потім буде щоденно проводитись у парафіях. 2 червня 2012 р.  буде закінчення дієцезіяльного етапу Конгресу, а 3 червня 2012 р. урочисте завершення у Львові за участю вищого духовенства з-за кордону і з України, а також делегацій із наших дієцезій та всіх  вірних.

 

У дискусії піднято тему євхаристичних дарів у зв’язку з тим, що кожна Євхаристія має своє продовження в християнській «Карітас». Всі пропозиції буде ще розглядати Конференція єпископів України. Учасники зустрічі торкнулися теми  літургійно-пасторальних плодів Євхаристійного Конгресу, пропонуючи ревне продовження дотеперішніх практик, таких як: недільна Вечірня у храмі, Свята Година у Перший Четвер місяця в інтенції покликань до священства та чернечого життя, Євхаристійні процесії в кожну Першу Неділю місяця.

 

Увесь Комітет виразив щиру подяку господарям реколекційного осередку  в Синяку за гостинне прийняття усіх учасників зустрічі.

 

Джерело: www.catholic-media.org