//

Послання Папи з нагоди 100-ї річниці освячення московського собору Непорочного Зачаття

 23 липня Святіший Отець Бенедикт XVI призначив кардинала Йозефа Томко, префекта Конгрегації євангелізації народів, своїм представником на святкуванні 100-річчя освячення московського катедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. У своєму спеціальному посланні з цієї нагоди, Папа пригадав слова Сикста ІV про обов’язок усіх віруючих віддати хвалу Богові за чудесне зачаття Непорочної Діви Марії.

 

«Великим монументом шанування Богоматері,» – читаємо далі в посланні – «є московський катедральний собор, споруджений понад сто років тому католиками Москви, храм, який, наче розділяючи долю самих вірних, був закритий та осквернений комуністичним режимом у 1937 році.» Також Понтифік каже, що новину про святкування сторіччя собору сприйняв з великою радістю та відзначив старанність кардинала Томка в служінні Апостольському Престолу.

 

На завершення Папа Бенедикт XVI повідомив, що кардинал привезе з собою привітання Папи, в якому Понтифік закликає вірних до глибокого шанування Пресвятої Богородиці, щоб під її заступництвом вони могли жити в благочеті, цілковитій вірності Божественному закону, в істинній любові та мирі з ближніми. Послання скріплене Апостольським благословенням.

 

За матеріалами: Радио Ватикана