//

«Родино, любов кличе твоїх дітей». Послання канадських єпископів до сімей

«Родино, чи ти це знаєш? Любов взиває твоїх дітей» – таким є заголовок послання, яке канадські єпископи скерували до всіх сімей країни через «Католицьку організацію за життя та родину», засновану місцевим єпископатом з метою сприяння пошані до життя, людської гідності та ролі сім’ї.

 

Документ наголошує на тому, що все починається з родини, і саме в цьому ракурсі зосереджує свою увагу на темі покликань. Організація за життя та родину висловлює сподівання, що цей документ допоможе батькам, вчителям, душпастирям та катехитам прислухатися до молоді, яка перебуває у пошуках ідеалів та сенсу життя, заохочуючи їх до самоздійснення у покликанні, яке випливає зі святого Хрищення. «Унікальна і неповторна кожна дитина, покликана Богом до унікальної місії», – читаємо у зверненні.

 

Юнаки і дівчата вчаться пізнавати та довіряти Богові, насамперед, у родині, аж до дня, коли зрозуміють своє покликання «любити так, як любив Ісус, даруючи себе іншим у подружжі, священстві, богопосвяченому житті або апостольському целібаті». Тому послання закликає батьків виховувати дітей у таких чеснотах, як вдячність, безкорисливість, чесність, смиренність, слухняність, щирість, оптимізм та дух служіння. Важливою є участь у житті Церкви, тому що «саме в цьому місці дійсної присутності Христа діти вчаться розпізнавати Його голос, який їх кличе іти за своїм покликанням». У цьому контексті канадські єпископи вказують на необхідність постійного формування, основаного на вивченні Катехизму, соціального вчення Церкви та Папських документів.

 

Послання до сімей також заторкує велику тему нової євангелізації, називаючи її «викликом в контексті дехристиянізованого суспільства». Саме в цих умовах «усі охрищені покликані бути свідками надії».

 

Джерело: Радіо Ватикан