//

Бенедикт XVI: Дякую жителям Великобританії за теплий прийом торік

 З нагоди першої річниці свого візиту до Великобританії, 16-19 вересня 2010 року, Папа Бенедикт ХVI, за підписом кардинала Держсекретаря Тарчиціо Бертоне надіслав спеціальне послання католикам цієї країни. У посланні Святіший Отець висловив подяку за "теплий прийом", який він отримав в Англії торік. Папа сподівається, що Літургія подяки за його візит, яка відбувалася в церквах країни в неділю 18 вересня, "є новим закликом взяти на себе виклики, які були проголошені минулого року", тобто "радісно свідчити про правду Євангелія, яка звільняє розум і висвітлює прагнення жити мудро і добре в суспільстві".

 

За візит Папи подякувала також Конференція Єпископів Англії та Уельсу. Єрархи у своєму посланні закликають вірян іти шляхом, який вказав Папа. "Святий Отець допоміг зрозуміти, що віра не є проблемою, яка потребує вирішення, але швидше даром, який потрібно відкрити", – зазначають єпископи. Вони звертають увагу на те, що напрямки, які дав їм Бенедикт ХVI спонукають їх прагнути до оновлення Церкви і суспільства за посередництвом місії, навчання та свідчення всіх християн.

 

Звідси випливає актуальність нової євангелізації. Єпископи закликають всіх віруючих "з мужністю взяти участь у побудові кращого майбутнього країни, особливо в цей час важкої економічної кризи і громадських напружень".

 

Примас Англіканської Церкви Роуен Вільямс з приводу першої річниці візиту Папи до Туреччини написав, що "візит Папи Римського був великим даром для всіх християнських спільнот країни". Архиєпископ Кентерберійський нагадує "пам'ятну промову Папи у Вестмінстері. "Вересень торік чітко нагадав широкій громадськості, що християнське навчання не стосується лише малої частини суспільства, але є реальністю, якою захоплюються мільйони осіб різного віку і раси" – зазначив Роуен Уїльямс.

 

Подяку Папі висловив також прем'єр-міністр Девід Камерон, який у своєму посланні підтвердив актуальність навчання Папи, яке зосередило тоді увагу "на справедливості, терпимості та чуйності". Політик сказав, що глибоко поважає величезний внесок, який віруючі особи дають британському суспільству. Він сказав, що прагнутиме до "щораз більшої співпраці між Великобританією і Святим Престолом на користь загального блага".

 

За матеріалами Ватыканскае радыё