//

Статуї "Христа Спасителя" у Ріо-де-Жанейро незабаром 80

Найпопулярнішому символу Бразилії, статуї "Христа Спасителя" 12 жовтня виповнюється 80 років. Ріо-де-Жанейро відзначатиме цю подію з цими чудовими зображеннями, зазирнувши в її історію.


Ідея спорудити пам'ятник зародилася у 1922 році, коли мером міста розробив проект святкування 100-річчя незалежності країни.

 

125-футова статуя проектувалася у Бразилії, але була побудована у Франції та доставлена човном, трьома різними частинами. Щоб підняти її на вершину гори, країна використовувала свій перший електропоїзд.

 

Під час відкриття статуї італійський винахідник Гульєльмо Марконі, відомий як винахідник далеко дистанційного радіо, повинен був засвітити статую з яхти у Неаполі, але погана погода змінила все. Зрештою, її було освітлено з Ріо.

 

На своє 80-річчя статуя матиме нову систему освітлення. Окрім усього цього, на думку архиєпископа міста, ювілей також нагадуватиме всім про Божу любов.

 

Святкування описується як "найбільше на планеті мирне зібрання", на якому буде хор з 800 людей, які співатимуть "Христос Спаситель". Там відбуватимуться також інші події, пов’язані з  модою і легкою атлетикою.

 

Упродовж десятиліть статуя була справжньою бразильською іконою, але у липні 2007 року вона отримала міжнародне значення, коли її проголошено одним з нових семи чудес світу.

 

За матеріалами Romereports.com