//

У Бразилії триває 40-й місяць Біблії

У Бразилії розпочався вже 40-й з черги місяць Біблії. Проведення місяця, присвяченого поглибленню Божого Слова, 1971 року започаткувала Архиєпархія Бело-Орізонте, яка тоді відзначала свій золотий ювілей. Згодом починання перейняла Конференція Католицьких Єпископів Бразилії, впровадивши його як загальнонаціональний євангелізаційний проект. А через деякий час проведення біблійного місяця розпочали й сусідні латиноамериканські країни.

 

Тема цьогорічного бразилійського місяця Біблії звучить: «Перехід, крок за кроком долаючи шлях», а гасло – «Наблизіться до Господа!» (Вих 16,9). Як основу для роздумів біблійно-катехитична комісія Єпископської Конференції запропонувала уривок з старозавітної Книги Виходу від 15 до 18 глави, у якому розповідається про перебування Ізраїльського народу у пустелі та про те, як Господь посилав їм поживу та воду зі скелі.

 

 

Варто згадати, що на даний час в Бразилії вживається приблизно 200 різних мов, 180 з яких є місцевими, а інші прибули з іммігрантами. Всі книги Святого Письма перекладено тільки трьома тубільними мовами, а ще 42-ма – лише Новий Завіт.

 

Джерело: Радіо Ватикан