//

О. Ломбарді: Якщо німцям не вистачить доброго виховання… це їхня проблема

Папа не реагуватиме на вимоги противників його візиту до Німеччини. Також він не полемізуватиме з теологами, що критикують його. Бо не від них залежить майбутнє Церкви у Німеччині, а у ній найбільше зацікавлений Бенедикт XVI. Про це повідомив о. Федеріко Ломбарді під час презентації папського візиту на батьківщину, який розпочинається у  четвер. "Це не означає, що Папа взагалі не займатиметься конкретними проблемами. Однак, він не дозволить відвести себе від найважливішого питання, а саме віри в Бога у секуляризованому суспільстві", – сказав прес-секретар Ватикану.

 

Він також відповів на ставлення сотні німецьких парламентаріїв, які оголосили, що бойкотуватимуть виступ Папи у Бундестазі. О. Ломбарді нагадав, що Папа прибуває туди не за власною ініціативою, а  на запрошення парламенту. "Бойкот гостя у такій ситуації чи показовий вихід із зали свідчитиме лише про погане виховання цих депутатів та їх розуміння плюралізму", – сказав ватиканський речник. –  То вже не наша справа. Якщо прийдуть усі , ми будемо раді. Якщо ні, Папа говоритиме до тих, які захочуть його слухати", – додав о. Ломбарді.

 

Він також повідомив, що Бенедикт XVI записав коротке телевізійне звернення до німецького народу,  в якому Папа коротко пояснює основні мотиви своєї подорожі.

 

За матеріалами Radio Watykańskie