//

У Стрию стартував Форум молоді

Сьогодні 17 вересня 2011 року, у храмі Всіх Святих Українського Народу стартував Форум молоді Стрийської єпархії. Дійство відкрилося з реєстрації учасників, що проходила на подвір’ї храму, під час якої кожен із учасників отримав бейджик зі своїм імя’м, програмку Форуму, а також книжку « СЛОВО СВЯТІШОГО ОТЦЯ ІВАНА ПАВЛА ІІ ДО УКРАЇНИ» разом із брошуркою фотографій Івана Павла ІІ «Львів – 2001».

 

Офіційно захід розпочався із Божественної Літургії, яку очолив о.Богдан Манишин – протосинкел Стрийської єпархії, йому співслужили о.Володимир Ждан - канцлер Стрийської єпархії, о.Олег Кобель  - голова комісії у справах мирян і сім’ї, о.Ігор Гілецький, о.Юрій Деба,о.Тарас Сидор та о.Петро Потічний. По завершені Божественної Літургії о.Богдан Манишин звернувся до молоді зі словами подяки за вияв інтузіазму та рішучості взяти участь у Форумі, а найголовніше у прощі до Чудотворної Ікони с.Воля Довголуцька. Також, до слів вдячності приєднався о.Олександр Ройко, голова Молодіжної комісії Стрийської єпархії, та із закликом, який в процесі підготовки до Форуму молоді став своєрідним гаслом: «Нам потрібна організаційна молодь, яка після Форуму буде активно працювати на своїх парафіях. Це молоді особи, котрі стануть належною опорою і поміччю для своїх отців».

 

Після смачного обіду, молодь розійшлася по парафіях м.Стрия на тематичні зустрічі, для обговорення таких питань, як: «Волонтерство молоді» - Молодіжна комісія Стрийської єпархії, «Рух чистих сердець» - Комісія у справах мирян і сім’ї, «Біблійні читання» - Комісія у справах євангелізації», а також ділилась досвідом праці у спільноті «Віра і Світло» п.Оксана Ільків.

 

Для ефективної побудови роботи та започаткування тривалого діалогу, учасники вирішили краще познайомитись один із одним, для цього вони організували танці з рухами, так званий «банс».

 

Форум проходив у жвавих дискусіях та обговореннях виступів. А о 18.00 год. молодь Стрийської єпархії разом із своїми настоятелями вийшли пішою прощею до Чудотворної ікони с.Воля Довголуцька.

 


Джерело: Прес-служба Стрийської єпархії