//

Тижневий огляд: переслідування християн (11-17 вересня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

 

Протягом цього тижня з усіх куточків світу надходить інформація про переслідування християн. Отож, молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса!


12 вересня з’явилося повідомлення про те, що пакистанські християни вирішили відкрити школу в місті Кветта, яке вважають Меккою місцевих терористів.

 

За даними 13 вересня читаємо, що в цей день у Колумбії в своєму будинку в містечку Шоко, в єпархії Апартода, біля кордону з Панамою, сокирою був вбитий настоятель місцевої церкви о. Гуальберта Овіеда Аріета.


14 вересня повідомляється, що троє осіб були убиті та 60 поранені у зіткненнях між християнами і мусульманами в архіпелазі Молуккських островів.

 

Більшість партій, що входять до парламенту Індії, відхилила проект закону про міжрелігійне насильство, прийняттю якого лобіювала партія "Національний індійський конгрес", яку очолює Соня Ганді, вдова колишнього прем'єр-міністра цієї країни Раджива Ганді.

 


Ідентифікація волі з релятивізмом і войовничим агностицизмом і ставлення під сумнів можливість пізнання правди є серед причин актів ненависті проти послідовників Христа. Таку думку висловив Секретар Ватикану у справах відносин з країнами на зустрічі Організації з безпеки і співпраці в Європі, присвяченій запобіганню таких дій проти християн. У вчорашній дискусії взяли участь представники 56 країн-членів ОБСЄ з Європи, Центральної Азії та Північної Америки.


15 вересня з’явилося повідомлення про те, що християни в індійському штаті Орісса відстояли своє право на відновлення храмів, зруйнованих під час міжрелігійних сутичок.  Уряд Кандхамал скасував рішення про знесення церков.


За даними 16 вересня читаємо, що незважаючи на отриманий від держави дозвіл на відбудову храму, єгипетські копти отримали погрози від мусульман, які обіцяють зруйнувати його.


Мусульманські екстремісти надіслали як мінімум десяти християнським церквам м. Хартум в Судані письмові повідомлення з погрозами. У листах вони зазначають, що їх ціллю є християнські лідери, будівлі та установи.


У пакистанській в'язниці помер 30-річний християнин Аслам Масіх, заарештований по звинуваченню в «богохульстві». Впродовж кількох місяців йому відмовляли в медичній допомозі «з міркувань безпеки».