//

100 німецьких парламентарів бойкотуватимуть виступ Папи

Близько ста представників німецької політичної опозиції мають намір бойкотувати виступ Папи Бенедикта XVI у парламенті.  Католицькі єпископи називають це рішення невиправданим.


Причиною такого рішення німецької опозиції є те, що, на їх думку, таким чином буде порушуватись відокремлення держави і Церкви.


«Така позиція настільки дріб’язкова, що я навіть не знаю: сміятись чи плакати» – зазначив Архиєпископ Кельну Йоахим Майзнер.


Близько ста із 620-ти німецьких парламентарів планують не прийти на зустріч з Папою. До їх складу входять представники партій Соціал-демократів, Зелених та Лівих.


«Цілком сприйнятливим було б критичне оцінювання змісту папського виступу. Але сама відсутність є звичайним виявом невігластва, і від цього мені просто соромно» - вважає єпископ Йоахим Райнелт.


Президент німецького парламенту Норберт Ламмерт зазначив, що місця опозиції в парламенті під час звернення Папи пустими не залишаться. «На мій подив, кількість осіб, які виявляють бажання бути присутніми на виступі Папи, в багато разів перевищують кількість опозиціонерів» - додає пан Ламмерт.


Незважаючи на ситуацію, що склалась, Генеральний секретар Соціальних Демократів, пані Андреа Наліс, не бачить жодних проблем у тому, що Папа виступатиме перед німецькими політиками.  «Я вважаю, що у цьому випадку ніхто не хоче жодним чином використати німецький парламент. Нікого не примушують стати католиком чи вірити у те, що говорить Папа» - додає вона.


За матеріалами Deutsche Welle