//

Подорож Святішого Отця до Німеччини буде нелегкою, – вважає ватиканіст

На думку ватиканіста, те, що Папу чекає непростий візит до Німеччини, випливає не тільки з очікуваних протестів, але і з факту, що частина тамтешньої Церкви, яка має легкий доступ до засобів масової інформації, негативно налаштована до Учительського Уряду і до Риму.


Торнеллі вважає, що, як це було в Англії, зустрічі з Бенедиктом XVI і його слова будуть несподіванкою для багатьох людей.


«Ми переживаємо дуже важкі часи в історії Європи: економічна криза, доконечність віднайдення сенсу, і а Берлін з економічної і фінансової точки зору, є сьогодні столицею Європи. У цій ситуації Папа може дати слово надії і вказати німецьким католикам, що Учительський Уряд не завжди таким, як про нього пишуть ЗМІ. Я бачив своїми очима, що відбулося в Англії – і це було великою несподіванкою для британців –.вони досвідчили, що Папа був не той, яким, здавалося, всі його знали через засоби масової інформації», – переконаний Андреа Торнеллі.


Бенедикт XVI відвідає з апостольським візитом, Німеччину 22-25 вересня. Основною метою офіційного візиту Папи-німця до своєї рідної країни є Літургії, в яких, як очікується, візьмуть участь кілька тисяч віруючих, зустрічі з політиками в Берліні, з представниками протестантських церков в Ерфурті та з єпископами і мирянами у Бриговійськім Фрайбурзі. Передбачена також зустріч з представниками мусульман, юдеїв і православних. Папа Римський Бенедикт XVI також відвідає місця, пов'язані з життям Мартіна Лютера.

 

За матеріалами Wiara.pl