//

Розпочинається Тиждень молитов за єдність християн

Цього року вже 43-й рік поспіль християни усієї Європи будуть разом молитись під час Тижня молитов за єдність християн, який триватиме від 18 по 25 січня. Вперше Тиждень молитов за єдність християн відбувся у 1968 році.

 

Час проведення Тижня молитов за єдність християн – 18–25 січня – було обрано Світовою Радою Церков невипадково. Цей тиждень, за Григоріанським календарем, завершується саме в день навернення апостола Павла, що традиційно у Європі відзначається 25 січня. Символіка цього свята дуже яскрава: у цей день по дорозі до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа - Савло побачив самого Христа й почув Його голос. Відбулось чудесне навернення цієї людини, яка з часом стала Апостолом Народів, віддана Євангелії й Христу – центру та фундаменту усього.

 

У наші дні Тиждень молитов за єдність християн відзначається вже в усьому світі: разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоб за допомогою сили Святого Духа, прикласти всі свої зусилля задля того, щоб третє тисячоліття стало ерою возз'єднання розділеного тіла Христового. Це головна ідея, яка повинна спонукати християн до більш тісного зближення й спільного свідчення: свідчення єдності, свідчення взаємоповаги, свідчення співпраці.

 

Джерело: Католицький Медіа Центр