//

У Німеччині пройшов XV Міжнародний Конгрес католицької благодійної організації «Реновабіс»

У Фрайзінгу пройшов XV Міжнародний Конгрес католицької благодійної організації «Renovabis». У цьому році обговорювалися проблеми сільських районів Центральної та Східної Європи в період кризи а також вплив економічних і політичних змін на життя і віру людей.

 

Під час зустрічей було відзначено, що сільські регіони в різних країнах світу знаходяться, як правило, в менш сприятливому положенні в порівнянні з міськими центрами. Сільські райони втрачають своїх жителів, багатовікові традиції знаходяться під загрозою зникнення або вже зникли.

 

340 гостей Конгресу, що приїхали з 29 країн, в основному, з Центральної, Східної та Південно-Східної Європи, обговорили можливості зміни культури життя, в тому числі церковного, в сільських районах.

 

Зокрема, на Конгресі було зазначено, що для сільських районів країн Східної Європи характерний «стрибкоподібний розвиток із значними перервами», що також впливає на життя і переконання людей.

 


Священик-єзуїт, виконавчий Директор «Реновабіс», Стефан Дартманн вважаєте, що соціологія релігії і пасторальне богослов'я може запропонувати методи, які допомагають адаптувати церковне життя до швидко мінливих соціально-культурних умов. Отець Дартманн підкреслив, що нові пастирські завдання вимагають «нових форм євангелізації». Основною метою проповіді у сучасних умовах є «не тільки зберегти віру в світі, що змінився, але заново відкрити її для людини», а для цього необхідно «попрощатися зі знайомою формою церкви», налагодити хороший клімат і активно вийти до людей.

 

Вперше Міжнародний Конгрес Реновабіс пройшов у 1997 р. На зустрічі обговорювалися актуальні події в церкві і суспільстві в країнах Центральної та Східної Європи і питання загальноєвропейського значення. На Конгрес приїжджають численні гості з усіх кінців Європи. Конгрес став важливим майданчиком для діалогу між Сходом і Заходом.

 

За матеріалами: Седмица.RU