//

"Фоколяри" організували екуменічну зустріч у Лондоні

 6-11 вересня в Лондоні з ініціативи руху "Фоколяре" відбудеться екуменічна зустріч присвячена роздумам про Боже Слово. У ній візьме участь понад 40 єпископів з 18 країн світу, що належать до різних християнських традицій. Такі зустрічі рух "Фоколяре" організовує з 1994 року. Раніше вони вже відбувалися в країнах Європи і Близького Сходу з метою "свідчення про можливість діалогу в час, коли він здається важким з екуменічного погляду".

 

У лондонській зустрічі візьмуть участь: кардинал Мирослав Влк, Архиєпископ Праги, і англіканський єпископ Гертфорд Робін Сміт. З доповідями виступлять – католицький єпископ з Ноттінгемської єпархії Малкалм Макхеман і Примас Англіканської Церкви Роуен Вільямс. 8 вересня англіканський єрарх зустрінеться з учасниками форуму у своїй резиденції.

 

У межах заходу група релігійних лідерів Англії та Шотландії зустрінеться з Марією Воче, керівником руху "Фоколяре". Вони підпишуть "Пакт взаємної любові", в якому зазначатиметься, що вони хочуть присвятити своє життя один одному, тобто взаємно молитися за всі Церкви та єпархії.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё