//

Уряд Нью-Йорку не залучатиме релігійних представників до відзначання 11 вересня

Американський уряд вирішив, що 11 вересня буде днем без Бога. Організатори офіційного відзначання 10-ї річниці терористичної атаки на Сполучені Штати вирішили не залучати релігійних представників до цього дійства, тому не буде жодної молитви, ані релігійних символів.

 

Це рішення обурило багатьох американців. «Ми живемо в Америці, – заявив колишній мер Нью-Йорка – і святкування цього ювілею без молитви мені видається божевіллям. Америка перебуває в замішанні», – додав Рудольф Джуліані, нагадавши, що 10 років тому представники релігії мали дуже важливе значення в країні, що була шокована нападом. Обурилися також військові капелани. Вони нагадали, що Америка має хороший досвід міжрелігійних державних церемоній, наприклад з нагоди національного дня молитви. Таким чином, якби не організація духовного аспекту церемонії, не було б проблем взагалі, – сказав представник капеланів.

 

У цьому випадку Католицька Церква відзначатиме річницю нападу на себе. 10 вересня в Соборі св. Патрика в Нью-Йорку Архиєпископ Френсіс Чуллікатт, папський представник в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, відправить Літургію за померлих і за членів їхніх сімей. Музичне оформлення підготує хор з 300-от хлопчиків, що складається з американських та канадських гуртів, що належать до федерації Pueri Cantores.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie