//

«Тібетський бульдог» загрожує китайськими католиками

Призначення так званого "тибетського бульдога" новим секретар Комуністичної партії в провінції Хебей католики в Китаї зустріли з неспокоєм. Чжан Цинлі, будучи партійним секретарем в Лхасі в останні роки, був відповідальним за надзвичайно жорстоку політику щодо тибетців. Його правління викликало численні демонстрації і акції протесту, які  жорстоко придушили китайські сили безпеки. У 2008 році Чжан, не вагаючись, використовував армію проти мирних демонстрацій протесту десятків тисяч тибетських буддійських монахів. У результаті зіткнень було вбито сотні людей, а багатьом винесені судові вироки .

 


Нове місце роботи секретаря ЦК стане провінція Хебей на півночі материкової частини Китаю. Досі нею керував Квангуо Чен, відомий як людина діалогу, що, мабуть, виявилося його вадою. Під керуванням його наступника буде 8-12 мільйонів католиків, що становить близько однієї чверті від їх числа в країні.

 

Нагадаємо, що уряд у Пекіні протягом деякого часу веде активну політику проти католицької церкви,  вірної Папі. Комуністи хочуть узурпувати владу над єпископськими призначеннями, щоб жорстко контролювати рішення, прийняття яких зарезервоване за Апостольським Престолом. Призначення «бульдога з Тибету" може погіршити долю переслідуваних послідовників Христа в Китаї.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie