//

Успіння Пресвятої Богородиці у катедральному храмі у Луцьку

28 серпня в місті Луцьк, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, за благословенням Апостольського Адміністратора  Бучацької Єпархії  (владики-номінанта) Високопреподобного о. Дмитра Григорака, ЧСВВ, з рук Преосвященного  Владики Йосафата Говери, Екзарха Луцького, отримав ієрейські свячення випускник Папської Колегії Св. Покрови і Папського Східного Інституту (Рим, Італія), доктор літургійного богослов’я  диякон Мирослав Думич.


    На цю урочисту подію завітало багато гостей з самої парафії Різдва Пресвятої Богородиці, гості з Тернополя, Львова, семінаристи, родина, знайомі та близькі кандидата.

 

    Перед початком богослужіння при вході до церкви митрофорний протоієрей Роман Бегей  у процесійному супроводі зустріли архипастиря, який благословляючи вірних ввійшов до святині. У своїй проповіді владика звернув увагу всіх присутніх на силу і велич Христового священства.

 

   Після закінчення Святої Літургії новопоставлений о. Мирослав подякував  владиці за уділену ним Св. Тайну Священства,  а також  усім священикам, парафіянам, добродіям  і усім присутнім, що розділили празничну радість ієрейських  свячень. На завершення    новоієрей уділив своє перше благословення батькам, дружині, родині і всім присутнім вірним Катедрального Собору Різдва Пресвятої Богородиці м. Луцьк.

 

Джерело: www.lutsk-ugcc.org.ua