//

Тижневий огляд: переслідування християн (21-28 серпня)

Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах (Мт. 5,11-12).

 

Молімося за тих, кого сьогодні переслідують за любов до Ісуса!

 

За даними 23 серпня читаємо, що три роки після хвилі антихристиянських погромів у Індії послідовники Христа, як і раніше, зазнають дискримінації і безуспішно просять справедливості. «Відсутність свободи віросповідання є плямою на демократії такої світської держави, як Індія», – говорить Саян Джордж, глава Загальноіндійської Ради Християн.


24 серпня з’явилося повідомлення про те, що 22 серпня на сміттєвому звалищі біля Манагуи в чорному поліетиленовому мішку знайшли тіло нікарагуанського католицького священика Марлона Ернесто Пупіро.


25 серпня повідомляється, що наприкінці минулого тижня в Цяншуй, китайській провінції Гансу, служба безпеки цієї країни заарештувала групу католицьких священиків і мирян, які належать до "катакомбної" Католицької Церкви. Серед заарештованих – адміністратор єпархії, єпископ, священики і десятки парафіян.

 


За даними 27 серпня читаємо, що впливовий мусульманин, причетний до викрадення у Пакистані 14-річної християнки Mехек Масих, заявив, що «вона буде очищена від християнства тим, що прийме іслам, і стане його коханкою».