//

Папська Академія "Pro Vita" сприяє материнству

 

Материнство має відновити свій первісний зміст – дар від Бога, і не може розглядатися як хвороба. Так вважає голова Папської Академії "Pro Vita". Єпископ Ігнасіо Карраско де Паула зазначив, що тепер все частіше, довідавшись, що хтось чекає дитину, іноді замість радості та привітань виникає занепокоєння і співчуття до цієї людини. Він також повідомив, що в лютому 2012 року передбачається засідання на тему «гідне продовження людського роду" та захисту і підтримки материнства.

 

Під керівництвом священика з Opus Dei Папська Академія "Pro Vita" останнім часом займалася післяабортивним синдромом: діагностикою та лікуванням. Академія також розглянути нові етичні проблеми, пов'язані зі створенням так званих банків пуповинної крові та лікування безпліддя. У першому випадку єпископ Карраско звернув увагу на небезпеку комерціалізації матеріалу для виробництва стовбурових клітин. У другому – на спокусу маніпулювати екстракорпоральним заплідненням. Ще одна проблема полягає у практичній відсутності моральних критеріїв при відборі людських ембріонів, які призначені для того, щоб бути в лоні матері, а також вбивство зайвих ембріонів в лоні матері.

 

 

Папська Академія "Pro Vita" також займається просуванням ефективних методів лікування безпліддя, які не стосуються етично сумнівних методів. До того ж ватиканські етики розглядають питання закінчення людського життя. Йдеться не тільки про те, щоб припинити життєву діяльність медично та біологічо, але і ставлення до невиліковно хворих людей. "Така ситуація є великим випробуванням для них, – сказав єпископ Карраско. – Отже, вони потребують особливої допомоги, і не тільки в технічному значенні, але також допомоги особистої, емоційної, розуміння і визнання їхньої гідності". "Це не означає, що суспільство вже не цікавлять ці люди, чи вони є непридатними до життя та не мають що сказати", –  сказав голова Папської Академії "Pro Vita".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie