//

Християни Індії далі йдуть дорогою переслідувань

Три роки після хвилі антихристиянських погромів у Індії послідовники Христа, як і раніше, зазнають дискримінації і безуспішно просять справедливості. «Відсутність свободи віросповідання є плямою на демократії такої світської держави, як Індія», – говорить Саян Джордж, глава Загальноіндійської Ради Християн. Він каже, що практично щодня християни є жертвами дискримінації з боку індуїстів. Найбільш складною ситуація залишається в таких штатах, як Орісса, Гуджарат і Карнатака.

 

Два тижні поспіль фундаменталісти нападали на християнську громаду під час молитви в місті Рохі, штат Карнатака. А вчора увірвалися до церкви під час Літургії та осквернили хліб і вино. Проте і на цьому індуїсти не зупинилися: вони жорстоко побили пастора, звинувачуючи у примусовому наверненні індусів до християнства.

 

У свою чергу в Оріссі влада наказала знести крихітну церкву, яку звели в Нандагірі християни, яким вдалося врятуватися від погромів три роки тому. Раніше вони отримали дозвіл на будівництво. Багато громад не отримали дозволу на відновлення церков, зруйнованих індусами.

 

«Нинішня ситуація, як і раніше, турбує», – говорить глава ради християн. Він усе ж має надію, що найближчими днями не буде чергових антихристиянських атак. Сьогодні, 23 серпня, індуси оголосили день захисту віри. Це пов'язано з річницею вбивства індуїстського лідера Сарасваті Лаксамананда, смерть якого 2008 року принесла в Індію хвилю антихристиянського насильства.


За матеріалами Radio Watykańskie