//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (14-20 серпня)

В понеділок стали відомими такі події з життя УГКЦ, що відбулися при кінці минулого тижня:

 

З 7 по 13 серпня 2011 року, в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини (с. Гошів) відбувся формаційний курс для сестер після вічних монаших обітів.

 

12 серпня 2011 року відбулося засідання оргкомітету по організації святкування дня катехита у м. Києві.

 

О 19.10 13 серпня у с. Стремінь Сокальського району Львівської області в дерев’яній церкві «Покрови Святої Богородиці» (1864 року побудови, пам’ятка архітектури XIX століття, належить Українській греко-католицькій церкві) виникла пожежа.


З 12 по 14 серпня, у храмі Святого Духа м. Городка, відбулися трьохденні духовні реколекції з нагоди привезення мощей святого Франциска Асижського.

 

13-14 серпня цього року працівники Державної пенітенціарної служби у Чернігівській області здійснили прощу до Святоуспенської Унівської Лаври, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері. Духовний провід протягом всієї прощі сповнювали капелани о. Віталій Котик та о. Роман Пушка.


У неділю 14 серпня:


Завершилася  триденна піша проща зі Львова до Жужелян, на Сокальщині, спільною Святою Літургією, яку, на доручення єпископа Сокальсько- Жовківського Михаїла Колтуна, очолив о. Ярослав Малиш у співслужіння численних священиків Сокальсько- Жовківської Єпархії.


Правлячий Архиєрей Коломисько-Чернівецької єпархії Кир Миколай (Сімкайло) відправив Божественну Літургію в катедральному соборі Преображення Христового.


В Євпаторії, відбулися духовно-просвітницькі бесіди для мирян. Організатор заходу парафія Покрова Пресвятої Богородиці. Метою проведення бесід було ознайомлення з основами віри та моралі Католицької Церкви.


У Винниках біля Львова урочистою відпустовою Службою Божою в старовинному латинському храмі Успіння Пресвятої Діви Марії завершилися чотирьохденні відпустові святкування, в яких взяли участь місцеві римо- та греко-католики і православні.


На запрошення ченців Студійського уставу, Преосвященніший владика Венедикт Алексійчук, відвідав Кресто - проісхожденський монастир у селищі Підкамінь, Бродівського р-ну, Львівської області.

 

В рамках Всесвітнього Дня Молоді, 17 серпня, у столиці Іспанії греко-католицька громада парафії Благовіщення організувала для українських паломників Свята Віри духовно-мистецьку програму.

 

Архиєрейську Божественну Літургію було відслужено 18 серпня Блаженійшим Святославом в рамках святкування 15-ліття коронування Ярославської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Милосердя двері».

 

Цього ж дня у м. Моршин - с. Довге Львівської області розпочав свою роботу Форум молоді «Майбутнє будую сьогодні»

 

У празник Преображення Господнього, 19 серпня, на парафії Благовіщення в Мадриді (столиця Іспанії) відбулася третя катехиза для українських паломників Всесвітнього Дня Молоді. Її тема: «Свідчити Христа у світі». Виголосив катехизу владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ.

 

Свято Преображення Господнього, Салезіяни греко-католики вже традиційно святкують як особливий день богопосвяченого життя. Саме в цей день, після всіх літніх таборів та заходів, всі українські салезіяни збираються для духовної віднови, відновлюють свої монаші обіти та отримують листи послуху, тобто призначення їх до певних спільнот чи до певних діяльностей на наступний душпастирський рік, що починається з вересня.

 

«Українській Греко-Католицькій Церкві залежить на кожному українцеві за кордоном», − це сказав Владика Богдан (Дзюрах) 19 серпня під час відкриття V Всесвітнього форуму українців у Києві. Ця подія зібрала в Оперному театрі близько 300 делегатів та 100 почесних гостей з цілого світу.

 

Також цього тижня:


Комісія у справах Монашества з нагоди року богопосвяченого життя, що відзначається у нашій Церкві, підготувала до друку збірник-книгу Матеріали Єпархіального Собору «Про Богопосвячене Життя в УГКЦ» та документальний фільм про підготовку та перебіг Собору.

 

У видавництві «Свічадо» побачив світ перший випуск видання «Архів Української Церкви» присвячений історії Унійної (Греко-Католицької) Церкви на Київщині кінця XVI – середини XIX ст., – повідомляє о. Роман Сиротич.

 

УГКЦ оголошує фотоконкурс "Гідність людини - як ми її бачимо"

 

У церкві св. Йосафата у Львові по вул. Замарстинівській, 134 відбуваються молитовні зібрання для лікарів та працівників медичної сфери. Така співпраця духовенства та медиків покликана допомагати пацієнтам, які потребують зцілення від хвороб.

 

З сумом повідомляємо:


13 серпня 2011 року, близько 06.00 год. ранку, на 62-му році життя, упокоївся у Бозі священик Стрийської єпархії Ростислав Гладяк

 

На 76 році життя упокоївся в Бозі парох храму св. Софії Премудрості Божої (м. Львів, вул. Івана Франка 121а), священик  УГКЦ, протоієрей Богдан Смук., який в часи підпілля опікувався 150 парафіями.

 

17 серпня, на 96-му році життя помер священик Тернопільсько-Зборівської Єпархії УГКЦ митрофорний протоієрей Микола Шаварин, повідомили у Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ

 

А також анонс наступних подій:


20 – 23 серпня в м. Івано-Франківську з Благословення Єпископа Івано-Франківського в Катехитичному центрі при Катедральному соборі Святого Воскресіння Христового, що на Майдані імені Андрея Шептицького в м. Івано-Франківську відбудеться курс Євангелізації "Історія спасіння".


25-28 серпня 2011 р. у Києві, при храмі св. Василія Великого (вул. Вознесенський узвіз, 7, Львівська площа) відбудеться курс «Історія спасіння», який проводить Школа Євангелізації Святого Андрія в Україні у співпраці з Комісією євангелізації Київської архиєпархії та спільнотою «Калео».


25 серпня закінчується набір студентів на навчання у Молодіжний навчальний центр імені св. Івана Боско. Вже 40 молодих людей подали заяви на навчання у цьому закладі, проте ще є близько 20 вільних місць.


1-2 жовтня 2011 року в Черінгові відбудеться Форум молоді Київської архиєпархії УГКЦ.