//

В неділю 21 серпня в Одесі завершився VI Єпархіальний день молоді

В неділю 21 серпня в Одесі завершився VI Єпархіальний день молоді.

 

За традицією останній день молодіжного фестивалю розпочався спільною молитвою в храмі святого Петра. В радянські часи це була єдина діюча католицька церква на півдні та сході України. Багато людей тут знаходили віру. В цьому храмі протягом 45 років служив пастор Одеси отець Тадеуш Хоппе. Тут (таємно, бо були таки часи) час від часу служили висвячені в підпіллі римо- та греко -католицьки священники. Деяки з них сьогодні мають вже єпископський сан.

За традицією останніх п’яти років після молитви в храмі св. Петра молодь ходила хресною ходою до кафедрального Успенського собору. Але цього року з приводу того, що влада Одеси (вперше!) не видала дозволу на таку ходу і не вжила заходів для блокування руху міського транспорту, учасники Дня молоді перейшли тихою ходою до собору тротуаром.

 

Поділившись на групи, молодь зі священиками, монахинями та парафіянами Одеси (понад триста осіб) пройшли вулицями, молячись на вервиці Розарію.

 

Завершився день молоді в Одеському кафедральному соборі, де святу Месу відслужив єпископ Броніслав Бернацький у співслужінні двох десятків священників.

 

Джерело: www.catholic.od.ua