//

Греко-католицькі францисканці братаються

Вже традицією є факт, що кожного року греко-католицькі францисканці з’їжджаються на т.зв. Капітулу Наметів. Цього року спільнота з 20 братів зібралась вже 6 раз. Серед чільних гостей присутніми були: о. архімандрит Езра, о. віце-архімандрит Антонін, о. Збіґнєв – місіонер з ЦАРу (Африка) та о. Аарон з Смоленська.

 

Темою цьогорічної Капітули Наметів був обіт чистости. У зв’язку з темою були виголені 2 доповіді: Богословсько-моральний вимір обіту чистоти (о. Таціян Вуйцяк) та «…щоб ви йшли та плід принесли і щоб плід ваш тривав.» (о. Збіґнєв Куси).

 

Після доповідей відбулись дискусії на тему виголошеного, у яких викристалізувались наступні висновки: Чистота – це не тільки брак нечистоти і не тільки відречення від подружнього і сексуального життя, чистота як обіт, це цілковитий дар богопосвяченої особи Богові, принесення себе в жертву для добра Церкви. Чернець живучи в чистоті відмовляється від тілесної плідності щоб бути духовно плідним так, щоб в ньому жило і дієвим було Слово і життя Ісуса Христа.

 

Як кожна зустріч братів так і ця, дозволила нам спільно помолитись, поділитись досвідом, відвідати святі місця, будувати братерство.

 

Дякуємо Богові за ці великі дари Його благодаті, за те що спільнота Чину Братів Менших помалу, але ефективно розвивається в Україні.

 

Джерело: Прес-служба Тернопільсько-Зборівської єпархії