//

День богопосвяченого життя відзначили Салезіяни греко-католики

19-го серпня, свято Преображення Господнього, Салезіяни греко-католики вже традиційно святкують як особливий день богопосвяченого життя. Саме в цей день, після всіх літніх таборів та заходів, всі українські салезіяни збираються для духовної віднови, відновлюють свої монаші обіти та отримують листи послуху, тобто призначення їх до певних спільнот чи до певних діяльностей на наступний душпастирський рік, що починається з вересня.


Торжество Преображення було підготоване днем духовної віднови, який всі співбрати провели 18 серпня у салезіянському домі у м. Винники. Початкову проповідь виголосив о. Іван Мазуркевич СДБ на тему монашого покликання та викликів, які богопосвячені особи зустрічають на своїй дорозі.


Святкування 19 серпня стали особливими через те, що брат Олег Ладнюк СДБ склав свої вічні обіти у Згромадженні Салезіян Святого Отця Івана Боско. Святкову Літургію, що відбулася у храмі Премудрості Божої у Шевченківському гаї у Львові, очолив настоятель Греко-католицьких Салезіян України о. Оноріно Пістеллато за участі родини бр. Олега, багатьох співбратів-салезіян, сестер Салезіянок та членів всієї Салезіянської родини, зокрема численної молоді.


Отець-настоятель у своїй проповіді зосередив увагу співбратів на необхідності перебувати завжди з Христом, як учні на Таворі, щоб бути просвіченими світлом Його божества. Тільки тоді кожен зможе бути відбитком Його святості та любові, які нестиме молоді.


Під час Літургії 9 співбратів відновили свої тимчасові обіти у Згромадженні та почули від настоятеля слова: «В ім’я Церкви та Згромадження приймаю тебе як співбрата, зобов’язаного тимчасовими обітами, між Салезіян Отця Боско».


На завершення літургії 4 хлопці вручили Настоятелю свої прохання про їх допуск до розпізнання свого салезіянського покликання, таким чином офіційно розпочали рік кандидатури у Салезіянській спільноті м. Винники.


Святкування продовжилися спільною братньою трапезою у Молодіжному навчальному центрі ім. св. Івана Боско.

 

Джерело: Прес-служба Салезіян УГКЦ