//

Підсумок третього дня участі Папи Бенедикта XVI у ВДМ

Добіг кінця передостанній день апостольського візиту Святішого Отця Бенедикта XVI до Іспанії для участі у Всесвітньому Дні Молоді, що проходить цими днями у Мадриді.


Зранку о 9:00 Папа Бенедикт уділив Таїнство Сповіді кільком молодим особам, що беруть участь у 26-ому ВДМ.


О 10 годині Святіший Отець прибув до катедри Санта-Марія-ла-Реаль-де-ла- Альмудена, де відправив Службу Божу у за участю близько 5 тисяч семінаристів. Разом з Понтифіком участь у Літургії взяло 90 іспанських та 30 іноземних єпископів.

 

 

На початку Служби учасники заспівали гімн ВДМ «Міцні у вірі». Численні семінаристи гучними оплесками привітали Папу з нагоди 60-ліття його священства. Вони також просили Його Святість молитись за них та просити Богородицю допомогти їм бути відображенням Христа у світі.

 

Папа закликав семінаристів: «Готуйтеся стати апостолами Христа і такими як Христос... Кожне покоління зустрічається з різними проблемами, але кожного разу Бог дає нам силу подолати їх з любов’ю та реалізмом… Нехай ваші серця дозрівають у семінарії, щоб стати цілком до диспозиції Христа». Він закликав майбутніх священиків наслідувати Христа, стоячи поруч із бідними та хворими На завершення папської проповіді усі присутні плескали стоячи.


Під час цієї Літургії Папа оголосив про свій намір проголосити св. Івана з Авіли Доктором Церкви. Цей святий був товаришем Св. Івана від Хреста та духовним порадником Св. Терези Авільської, а зараз є покровителем іспанських священиків.


Цього дня Папа пообідав разом із іспанськими кардиналами, єпископами Мадриду та своїм супроводом у приміщенні Архиєпископства Мадриду. Також під час обіду присутні привітали кардинала Антоніо Марія Роуко Варелу, котрому цього дня виповнилось 75 років.


О 17:00 відбулася запланована зустріч із організаційним комітетом 26-ого ВДМ у Апостольській Нунціатурі Мадриду.


Ввечір, о 19:40, Папа відвідав Інститут Фонду св. Хосе


О 20:30 Папа Бенедикт прибув до мадридського аеропорту Cuatro Vientos, де розпочалося молитовне чування разом з молоддю.


На цю зустріч з Папою прибуло, за попередніми оцінками, близько півтора мільйона осіб. Спеку, яка панувала цілий день, замінила злива. В аеропорту, назва якого перекладається «Чотири вітри», дув сильний вітер. Через це Папа не зміг виголосити свою промову. Коли вітер і дощ вщухли, почалася адорація Найсвятіших Тайн.


На завершення вечора, Папа подякував молоді за те, що могли разом пережити цю пригоду. «Дорогі друзі, Бог любить нас. Це справжня істина життя; і це те, що надає значення всьому іншому… Нехай жодні негаразди не турбують вас. Не бійтеся ні світу, ні майбутнього, ні своєї слабості!»

 

За матеріалами World Youth Day on Facebook, twitter, yfrog, youtube