//

ВДМ 2011 в цифрах: 7 тонн вервичок, 200 сповідалень, 8 млн. порцій їжі

7 тонн розданих вервичок, 10 мільйонів метрів тканини на літургійну білизну та одяг, 200 сповідалень у формі вітрила – це частина цифр Всесвітнього Дня Молоді 2011 року в Мадриді. 7 тонн вервичок для паломників були зроблені на фабриці в Еквадорі, де над цим працювали 150 сімей. 200 футуристичних сповідалень у формі маленьких вітрил, будуть використані під час Дня покути в суботу в "Parque del Retiro". Ось ще деякі цифри великої події Вселенської Церкви:

 

За оцінками організаторів, молодіжний форум принесе в економіку Іспанії 100 млн. євро. Для платників податків зустріч не буде коштувати ані цента. 1 млн. чоловік очікується на заключній Літургії з Папою Бенедиктом XVI на території аеропорту "Cuatro Vientos". Площу аеропорту можна порівняти з площею 48 футбольних стадіонів.

 

30 тис. молодих людей служать волонтерами на Всесвітніх Днях Молоді. 2 тис. юнаків із бідних країн опинилися на форумі завдяки внеску Фонду солідарності в Мадриді. 12 молодих осіб будуть вечеряти з Папою. Інші учасники отримають упродовж зустрічі 8 млн. сніданків, обідів і вечерь.

 

700 тис. примірників нового молодіжного катехизму "YouCat", видані Австрійською Єпископською Конференцією, будуть розподілені в межах Всесвітніх Днів Молоді.

 

14 тис. священиків і 800 єпископів з усього світу приїхали до Мадрида. Загалом Святіший Отець проведе в іспанській столиці 79 годин. За 4 дні візиту "Папамобіль" з Понтифіком проїде 24 мости.

 

Уже вдруге в Іспанії відбувається міжнародна католицька молодіжна зустріч, 1989 року такий форум проходив в Сантьяго-де-Компостела.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё