//

«Католицизм» в HD (оновлено з відео)

80 телеканалів США покажуть цієї осені  сучасну серію фільмів, які представлятимуть традицію, суть і красу католицизму. Фільми покликані допомогти відбудувати пошкоджене медійне зображення Церкви в Америці і достукатися до людей поза її видимими межами.

 


Отець Роберт Баррон, глава організації Word on Fire, яка стоїть за створенням фільмів «Католицизм», сказав для агентства CNA, що фільми повинні стати євангелізаційним середником: «Я хотів би, щоб фільми вийшли поза мури Церкви. Тому тішуся, що їх покаже громадське телебачення». 

 


Кадри фільму знімали у більше 50 місцях 16 країн. Епізоди посвячені особі Ісуса Христа, Пресвятій Тройці, Марії, літургії, святим і мученикам Церкви і апостолам. Епізоди про Марію знімали у Франції, Мексиці та Ізраїлі для того, щоб «візуально показати місця, про які розповідається».

 


Отець Баррон зауважує, що фільми виходять на екран в момент, коли Церква в США переживає найважчий момент в своїй історії. Отець має на увазі використання світськими ЗМІ сексуальних афер для ударів по католиках: «Вважаю, що католики повинні розповісти про свою захоплюючу віру і традицію». Він зауважує також, що Церква вже не раз долала часи кризи і тепер час показати, якими є фундаменти католиків.

 


Одним із завдань проекту є подолати небезпечну тенденцію серед освіченої еліти та і звичайних людей, яка сприймає Ісуса як гуру, що нічим не відрізняється від індуїстських мудреців: «Люди шукають духовності і Ісус стає одним з мудреців на вибір. Таким чином можна проґавити, ким він є насправді».

 


Продукція фільмів коштує 3 мільйони доларів. Їх збирали протягом 2008-2010 років і потрохи видавали на виробництво певних епізодів. Незважаючи на скромний бюджет, серіал знято в техніці HD і його високо оцінили на NBC. Музику до серіалу написав Стівен Мюллен.    

 

За матеріалами: fronda.pl