//

Папа надіслав значну допомогу країнам Африканського Рогу

11 серпня від імені Святішого Отця в 5 єпархій Кенії і 6 єпархій Ефіопії була скерована допомога Папської ради «Cor Unum» - значні грошові кошти на допомогу місцевому населенню. Про це повідомляє газета «Osservatore Romano», яка взяла інтерв'ю у монс. Джампьетро Даль Тосо, секретаря Папської Ради «Cor Unum».

 


Він назвав цей жест знаком особливої уваги, з яким Бенедикт XVI стежить за драматичною ситуацією в регіоні, а також про його турботу про страждаючі народи. Монс. Даль Тосо додав, що ця ініціатива може послужити сигналом для міжнародної громадськості, тому що в Африці в цей момент помирають люди, і їм необхідна термінова допомога.

 

 

Ситуація в Африканському Розі залишається складною. На думку монс. Даль Тосо, вона є результатом серій взаємопов'язаних проблем. З одного боку - посуха, яка призвела до голоду. З іншого - конфлікти в Сомалі, які спровокували, як наслідок, тисячі біженців, які шукають притулку в і без того бідних регіонах. В одній тільки Ефіопії налічується приблизно 4.500.000 постраждалих, а в Кенії їх число досягає 4 мільйонів. До цього необхідно додати жителів Сомалі і Джібуту. Католицька Церква закликає всіх вірних не тільки до матеріальної підтримки постраждалих, але до молитви за якнайшвидшу нормалізацію становища в країнах Африканського Рогу.
 

 

За матеріалами: Ватиканское Радио