//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (7-13 серпня)

На сьогодні стали відомими такі події з життя нашої Церкви, що відбулися з 7 по 13 серпня:


У восьму неділю після зіслання Святого Духа, 7 серпня, Високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, відвідав храм св. Анни (м. Львів вул. Городоцька, 32).  З нагоди храмового празника, Успення св. Анни, Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, у співслужінні з парохом храму, протопресвітером Романом Шафраном, та отцем-доктором Іваном Музичкою.

 

У цю ж неділю на "Білій горі" поблизу с. Підлисся, де народився священик-поет Маркіян Шашкевич відбулася Архиєрейська Божественна Літургія,  яку очолив Преосвященніший владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київський, у співслужінні з Преосвященнішим Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської архиєпархії.

 

Впродовж 7-9 серпня у Коломийсько-Чернівецькій єпархії перебувала група гостей з Німеччини. Особливим об’єктом уваги закордонних гостей стала діяльність сиротинця у Коломиї, адже гості, які є вірянами храму Пресвятої Родини з міста Фрайбурґа, виявили бажання допомогти у функціонуванні цього закладу.

 

У день, коли за літургійним календарем святкується пам'ять Святого Великомученика Пантелеймона Цілителя, відбулися відвідини Міжобласної чоловічої лікарні, що розташована у стінах Бучанської виправної колонії, для уділення Св. Таїнства Оливопомазання хворим після операції на оздоровлення від недуг і прощення провин.

 

У вівторок 9 серпня, Преосвященнніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський очолив Божественну Літургію у Архикатедральному соборі св. Юра, а Єпископ Івано-Франківський очолив Архієрейську Літургію на парафії Св. влкмч. Пантелеймона, с. Шевченкове, Галицького протопресвітеріату. Цього дня парафія відзначала храмове свято, а також 19-річчя від дня служіння першої Літургії на час легалізації УГКЦ після радянської окупації, а також згадку 20-річчя приїзду світлої пам’яті Блаженійшого Мирослава Івана Любачівського до княжого Галича.

 

Також 9 серпня 2011 року понад 30 сиріт і дітей із соціально незахищених родин Львова, про духовне і культурне виховання яких дбають Сестри Служебниці, мали можливість вперше побувати у Зарваниці.

 

 

Блаженніший Святослав звернувся до судді Родіона Кірєєва з проханням про зміну міри запобіжного заходу для Юлії Тимошенко.

 

 

 

Також можете ознайомитися з анонсами наступних подій:

З 15 по 22 серпня, у смт. Журавко Жидачівського р-ну Львівської обл. відбуватиметься духовно-вишкільний табір „Надія є” для хлопців з вівтарних дружин віком 11-14 років.

 

 

25-27 серпня 2011 року відбудеться триденна піша проща до Святоуспенської Унівської Лаври Студійського Уставу УГКЦ. Цьогорічна проща стане ювілейною, XX з черги, і буде присвячена темі ролі «Слова Божого у житті людини».