//

«Любов у істині в азійському контексті»

Пошана і солідарність у стосунках між домопрацівниками емігрантами і місцевим населенням у навчанні Папи Бенедикта XVI згідно енцикліки «Caritas in Veritate” (Любов у Істині). Це, як подає інформаційне агентство Фідес (Fides), стало предметом для роздумів під час зустрічі в Редемптористському Центрі міста Патая, що в Таїланді. Захід, що відбувся від 26 по 29 липня, 2011 року, був організований Департаментом Людського Розвитку, що діє при Федерації Єпископських Конференцій Азії.

 

"Любов у Істині в азійському контексті", - такою була тема дискусії, яка відбулася під час зустрічі 35 учасників, серед яких були члени комісій «Справедливість і мир» різних дієцезій, деяких організацій, що займаються соціальним захистом місцевого населення, і «Карітасу» з 12 азійських країн.

 

Згідно статистики, на роботах в Азії перебуває 53 мільйони домопрацівників емігрантів, що ставить серйозні виклики перед душпастирством Церкви. Під час спеціального курсу (Workshop) учасники згаданої зустрічі вивчали застосування папської енцикліки «Caritas in Veritate” в Церкві в Азії, щодо способу, яким Церква може допомогти домопрацівникам емігрантам подолувати труднощі і відповідати на теперішні виклики, що стоять перед Церквою в соціальному й економічному плані.

 

Джерело: Радіо Ватикан