//

Поставлення в диякони Володимира Манька у Львівській Архиєпархії


У суботу, 6 серпня, у Архикатедральному соборі святого Юра, Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, уділив дияконські свячення Володимирові Манькові.


В цей день Церква вшановує пам'ять святих князів-страстотерпців Бориса і Гліба, які добровільно прийняли смерть з рук свого старшого брата Святополка.


Під час проповіді Архиєрей зазначив, що вчинок святих князів, які були мирянами, а не пустинниками чи аскетами, став типовим саме для давньоруського образу святості. 


«Для щойно наверненого в християнство народу Київської Русі такий своєрідний вибір показує радикальність у сприйнятті євангельських засад: віри, надії і любові. Борис і Гліб по своїй волі вибирають смерть, маючи змогу порятуватись, але вони не бажають наражати на небезпеку своїх вірних слуг, ладних віддати за них життя. Тому їх приклад покори, любові, довіри до Бога є показовим для всіх наступних поколінь християн» - завершив владика Венедикт.


Після Архиєрейської Літургії Владика Венедикт побажав новопоставленому диякону Володимиру, як також і всім присутнім, «приймати обставини життя з покорою та любов’ю, у повній довірі до Бога, щоб з вірністю свідчити присутність Бога у повсякденному житті і у витривалості осягнути спасіння».


Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії