//

Священик – не політик

Конгрегація у справах духовенства видала циркуляр скерований до священиків, що містить поради про те, як поводитися в повсякденному житті. Священикам рекомендовано навчитися користуватися Інтернетом та уникати "спокуси брати участь у політиці".

 

У документі, який оприлюднив у неділю інтернет-портал "Vatican Insider", засновником якого є італійська газета "La Stampa", йдеться про те, що будинок священика має бути "простим і бідним".

 

До жінок священики мають ставитися з "обережністю" і "твердістю". Священики не можуть, навіть ненавмисно – наголошується в документі – "крутити голову" дівчатам, які приходять до Церкви.

 

Також треба уникати "суєти" та "інтересу до мирського життя."

 

Священик завжди має пристойно одягатися, читати багато книжок і, перш за все, не піддаватися спокусі брати участь у політиці, хоча – як зазначає Конгрегація – треба підтримувати хороші стосунки з цивільним урядом.

 

Цей документ закликає священиків не перебувати на боці однієї політичної партії.

 

Ватикан заохочує священиків користуватися Інтернетом, радіо і телебаченням, щоб професійно готувати "позитивну і обнадійливу" проповідь. Вони мають уникати вульгарності та байдужості, – радить Конгрегація у справах духовенства.

 

За матеріалами: wiara.pl