//

Заклик Папи Бенедикта ХVІ за привернення миру в Сирії та Лівії (07 серпня 2011р.)

У неділю 7 серпня, після проказування молитви «Ангел Господній» з тисячами паломників та побожних туристів, які заповнили внутрішнє подвір’я резиденції Вселенських Архиєреї в Кастель Ґандольфо, розташованому коло 30-ти кілометрів на південь від Риму, а також розлогу площу перед будинком і всі навколишні вулиці, Святіший Отець Бенедикт ХVІ звернувся із закликом за привернення миру в Сирії та Лівії. Він сказав:

 

«З глибокою тривогою слідкую за драматичними та дедалі зростаючими випадками насильства, які стали причиною численних смертей та великих страждань. Запрошую вірних-католиків молитись, щоб зусилля, спрямовані на шлях примирення, переважили над поділами та образами. Крім того, наново звертаюсь з наполегливим закликом до сирійського уряду та населення, щоб якнайшвидше відновилось мирне співіснування і знайшлись адекватні відповіді на законні сподівання громадян, в пошані до їхньої гідності та в інтересах регіональної стабільності.

 

Лину думками також і до Лівії, де сила зброї не розв’язала ситуації. Звертаюсь із закликом до міжнародних організацій та всіх, на кому лежить політична та військова відповідальність, щоб з переконанням та рішучістю, шляхом переговорів та конструктивного діалогу, відродити пошуки мирного плану для країни».

 

Джерело: Радіо Ватикан