//

Японія відзначає річницю бомбардувань Хіросіми і Нагасакі

Глава Конференції єпископів Японії, Архиєпископ Осаки Лео Юн Ікенага, у своєму спеціальному зверненні з нагоди акції "Десять днів для миру" 6-15 серпня закликав вірних молитися і діяти в цій справі. Захід, під час якого в усіх єпархіях Японії будуть проходити зустрічі на тему миру, проходить щорічно, в річницю бомбардувань Хіросіми і Нагасакі в 1945 р.


У своєму зверненні Архиєпископ Лео Юн Ікенага закликає молитися за жертв землетрусу і цунамі, які обрушилися на Японію 11 березня 2011. Єрарх нагадує, що важливо пам'ятати в молитві про всіх, хто постраждав від катаклізмів, втратив своїх близьких, роботу, будинок і все, чого досягнув у житті.


У документі, опублікованому на сайті японського єпископату, Архиєпископ Осаки звертається до вірних із закликом про молитву в інтенції всіх, хто постраждав і продовжує страждати від радіації, рівень якої залишається високим. "Для нас майже неможливо зрозуміти причину цієї трагедії. Однак віра зміцнює нас у впевненості, що завжди існує нова надія в той час, коли здається, що труднощі перемагають", - написав японський єрарх.


У посланні з приводу акції "Десять днів для миру", католицький єрарх згадує також про тридцяту річницю апостольського візиту Папи Івана Павла II до Японії. Під час якого Понтифік відвідав Хіросіму, де звернувся до вірних із закликом "залишатися в єдності на шляху до цього єдиного миру, який виходить від Бога".


"Після цих слів багато людей, як на батьківщині так і за кордоном, в ім'я миру пропонували свою допомогу тим, хто страждає і знаходиться в потребі. Ці люди працювали для свого ближнього в різних умовах і в будь-який час, щоб реалізувати ідеал любові і допомоги іншим", - відзначається в посланні. "Якщо ми, вірні, допомагаємо потребуючим, ми викреслюємо з наших сердець ненависть, бажання помсти, бачимо марність кожного конфлікту, а також зміцнюємо нашу впевненість у необхідності захищати гідність людини, котра створена на образ Бога", - зазначив японський Архиєпископ.


За матеріалами Радіо Ватикан