//

Кардинал Бертоне: Без Євхаристії та сповіді виховання неможливе

1 серпня кардинал Тарчізіо Бертоне, Держсекретар Його Святості Бенедикта XVI, відзначає 20 років єпископських свячень. З цього приводу він очолив Божественну літургію у катедральному соборі Верчеллі, місті на півночі Італії, де у  1991 р. о. Тарчізіо Бертоне отримав єпископські свячення.

 

У своїй короткій проповіді ієрарх зазначив, що йому дуже приємно повернутися у те місце, звідки розпочиналося його священиче і єпископське служіння, щоб подякувати Господу за багато ласк, які він отримав у житті. Кардинал запевнив, що завжди пам'ятає у молитві про місцеву католицьку спільноту і особливо про Євхаристійний конгрес, який відбудеться тут у вересні 2011 р. під назвою "Якщо євхаристійна спільнота стає спільнотою освітньою".

 

"За словами св. Івана Боско, загальновизнаного великого вихователя, Євхаристія і сповідь є двома найважливішими елементами освіти. Як салезіянин, я не можу не повторити його слова: "Багато говориться про різні освітні системи, але я не бачу більш надійного фундаменту, крім того, щоб часто сповідатися і приймати св. Причастя. Якщо виключити ці два елементи, рівень моральності залишиться низьким", – сказав кардинал Бертоне. "Навчати спільному добру і сприяти тому, щоб громадське життя проходило і зростало в якості у мирних умовах – це справжня мета кожного освітнього проекту. Тому не забуваймо про церковну пропозицію щодо побудови суспільного добробуту і позитивних відносин навколо недільної Євхаристії, джерела і кульмінації життя Церкви", – закликав Держсекретар.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана