//

Бенедикт XVI: бути католиком - значить бути відкритим на світ

Увечері 30 липня у дворі Апостольського палацу Кастель Гандольфо Бенедикт XVI зустрівся з делегацією баварського містечка Траунштайн. Представники місцевої влади і велика група музикантів, які прибули з рідних місць Понтифіка, подарували Святішому Отцю музичний концерт, а також вручили «Почесний перстень" - особливу нагороду за сприяння благополуччю Траунштайну. Ця зустріч була приурочена до 60-річчя священства Бенедикта XVI, яке Папа відзначав 29 червня. Саме в Траунштайні 60 років тому неопресвітер Йозеф Ратцінгер відслужив свою першу Літургію.

 

"За вашої присутності Кастель Гандольфо перетворився на баварське містечко і я дуже вдячний за те, що завдяки вам тут зараз присутній давня баварська земля! Я вдячний вам, тому що хоч на один момент я мав можливість зануритися в красу і веселощі баварської культури! ", - сказав учасникам делегації Папа.

 


У своїй промові до присутніх Папа зазначив, що баварська земля є блаженною завдяки Творцю, який наповнив її горами, озера, пагорби і лісами. "Але вповні блаженною вона є тому, що люди, у вірі враженні цією красою творіння і добротою Творця, а також вражені Ним, змогли порозважати про це і прославити Його. Чим була б Баварія без веж і куполів наших церков, без чудесного бароко і радості, що через нього виражається? - сказав Папа. - Без церков, хрестів вздовж доріг і маленьких каплиць, без своєї музики, поезії, відкритості, щирості і радості, яку ми тільки що пережили, Баварія не була б Баварією ". Понтифік закликав молитися, щоб Баварія залишилася такою як є - завжди красивою, і щоб люди цієї землі завжди говорили "так" життю, щоб залишалися віруючими, християнами, католиками. "Католик" означає відкритий на світ. Світ, життя і віра - разом означають толерантність та відкритість на іншого, на сердечне братерство, яке відбувається зі свідомості, що ми всі належимо до єдиного Отця і є любленими єдиним Господом ", сказав Бенедикт XVI.
 

 

За матеріалами: Ватыканскае радые