//

Бразильці побудували каплицю у торговому центрі

У Ріо-де-Жанейро в недавно збудованому торговому центрі "Shopping Via Brasil", в районі Ірадж, побудували каплицю, де можна помолитися і навіть взяти участь у Літургії. Каплиця була облаштована там на прохання місцевого єпископа.

 

Митрополит Ріо-де-Жанейро Архиєпископ Орані Темпеста перед початком будівництва сучасного торгового комплексу «Shopping Via Brasil» звернувся з проханням до його власників, братів Араужо, щоби у комплексі знайшлося місце і для функціональної каплиці. На думку єрарха, це привілейоване місце для проведення євангелізації. Як очікується, щомісяця за покупками до торгового центру приходитиме понад мільйон осіб. Самих тільки працівників торгового центру буде понад три тисячі осіб.


«Церква повинна дбати про людей, які тут працюють, а також про тих, які прийдуть сюди за покупками. Коли йдеться про душпастирство у місті, то ми повинні бути присутніми в різних місцях формування міста, серед яких і бідні квартали, і заводи, школи та торгові центри», – сказав Архиєпископ Темпеста.

 

Служити в каплиці будуть місіонери зі спільноти Шалом. Щодня відбуватиметься  Літургія, поклоніння Євхаристії, спільна молитва Вервиці, а також можна буде скористати з порад священика.

 

Відповідальний за спільноту Шалом зазначає, що в торговому центрі багато часу проводитимуть в основному молоді люди, тому добре, що вони можуть там зустрітися з Ісусом – Тим, хто є основою їхнього життя і може скерувати їх до справжнього щастя. «Тут ми зможемо щодня показувати тисячам людей красу Церкви – таємницю Христа. Ця жива Церква зараз присутня у «Shopping Via Brasil». Ми будемо проповідувати динамічно і сміливо, щодня: від початку роботи до закриття центру», – сказав Ронеїд Сантос, голова громади Шалом.

 

За матеріалами Radio Watykańskie