//

ООН: католицький єрарх закликає захищати дітей і молодь від насильства

28 липня в офісі ООН в Нью Йорку в ході засідання, присвяченого проблемам молоді, з промовою виступив Архиєпископ Френсіс Чулікат, спостерігач Святішого Престолу в ООН. Єрарх звернув увагу присутніх на загальній асамблеї, що "діти мають право зростати в здорових сім'ях,  в яких панує атмосфера любові та взаєморозуміння".

 

"Кожна молода людина повинна мати можливість рости вільною від насильства", підкреслив Архиєпископ Чулікат. Католицький єрарх нагадав, що декларація прав людини ООН визнає, що сім'я, заснована на шлюбі між чоловіком і жінкою, повинна підтримуватися з боку суспільства і держави. Крім того, багато молодих людей мають глибоке бажання будувати особисті стосунки на правді і солідарності і бажають, щоб їх сім'ї зберегли єдність.

 

"Молодь - це майбутнє людства. Тому вона потребує хорошого виховання, яке допоможе їй відрізняти добро від зла", - сказав єрарх. Він закликав докладати більше зусиль в сфері боротьби з насильством над молоддю, наголосивши, що права дітей та молоді повинні гарантуватись в повній згоді з нормами природного морального закону. "Релятивіська ментальність, яка намагається зробити однаково цінними всі речі, не веде до справжньої свободи, але до нестабільності і непорозумінь", зазначив у своєму виступі постійний спостерігач Ватикану в ООН.

 

За матеріалами Ватыканскае Радыё