//

Бенедикт XVI: брак любові - причина кожної проблеми людства

28 липня Святіший Отець Бенедикт XVI направив вітальне послання до глави конгрегації регулярних кліриків Самаскі о.Франко Масконе, з приводу 500-ї річниці звільнення з в'язниці св. Джироламо Емільяні, засновника цієї монашої громади. Цей святий являється опікуном сиріт і покинутої молоді.

 

Заходи, пов'язані з відзначенням ювілею, розпочнуться 25 вересня св. Літургією в базиліці св. Марка у Венеції і триватимуть протягом усього наступного року. Кульмінацією святкування стане нічне паломництво молоді з Масеради до святині в Тревізе.

 

"Життя Джироламо Міан, венеціанця, почалося заново в ніч на 27 вересня 1511 р., коли після щирої обіцянки змінитися, даної Діві Марії з Тревізо, через її заступництво він був звільнений з тюремних кайданів. Пізніше Джироламо поклав їх на вівтар на честь Марії", - розповів Папа. Понтифік зазначив, що цей момент показує нам приклад внутрішнього перетворення особистості Джироламо: він був звільнений з Божою допомогою з полону егоїзму, гордині, спроб доказу своєї значущості. "Таким чином його єство, котре спочатку тягнуло його до тимчасових речей, тепер прагнуло тільки Бога, через служіння сиротам, хворим і покинутій молоді",- сказав Святіший Отець.

 

Бенедикт XVI підкреслив, що молодь, особливо та, котра знаходиться у важких життєвих умовах, не може бути залишена одна, але для нормального розвитку вимагає важливої речі: любові. "Увага до молоді і до її людського і християнського виховання, яку характеризує харизмат Самаскі, продовжує бути завданням Церкви, повсякчас  і в будь-якому місці. Необхідно, щоб розвиток нових поколінь підтримувався не тільки культурними і технічними елементами, а насамперед любов'ю. Такою любов'ю, яка стоїть вище індивідуалізму і егоїзму, робить більш уважними до потреб кожного брата і сестри. Приклад св. Джироламо Еміліано, котрого Іван Павло II назвав "мирянином, котрий надихав віруючих", нехай допомагає нам бути уважним до моральної та фізичної сутності бідності нашої молоді, а насамперед до браку любові, що є причиною кожної вагомої проблеми людства», - написав Бенедикт XVI.


За матеріалами Ватыканскае Радыё