//

Ватикан позичив живопис Мікеланджело для ВДМ в Мадриді (відео)

Вперше в світі мистецтва картина "Зняття з хреста" Мікеланджело перебуває у Іспанії. Ватиканський музей позичив картини до музею «Прадо» в Мадриді для Всесвітнього Дня Молоді. Вони візьмуть участь у виставці «The Word made image», яка складається з 14 шедеврів про життя Христа.


Поряд з цим твором Мікеланджело, відвідувачі зможуть побачити такі роботи, як «Розп’ятий Христос» Веласкеса, «Воскресіння» Еля Греко, "Трійця" Рібера, "Агнець Божий" Сурбарана та "Добрий Пастир" Мурільо.


Фламандська школа мистецтв буде представлена «Зняттям з хреста» Ван дер Вейдена та «Поклоніння царів» Рубенса. Серед робіт італійських митців тут є «Благовіщення» Фра Анджеліко, «Омивання» Тінторетто та "Ісус серед старших у храмі» П. Веронезе.


Виставка проходитиме з 21 липня до 18 вересня. Під час Всесвітнього Дня Молоді, з 16 по 21 серпня,  всі молоді паломники зможуть насолоджуватися безкоштовним доступом до «Прадо». І щоб пристосуватися до кількості відвідувачів, музей буде відкрито до півночі.


Виставка є однією із 300 культурних програм Всесвітнього Дня Молоді і однією з трьох великих виставок. Інші дві включають «Зустрічі», виставка релігійних картин з 14 по 17 століття в музеї Тіссен-Борнемізіа. І також виставка сучасного мистецтва «Мистецтво та віра» в Фонді Понс у Мадриді.

За матеріалами Romereports.com