//

Австралія: нова євангелізація в Сіднеї

"Мета євангелізаційної місії завжди залишається однаковою, але методи для її здійснення можуть бути різними і мають відповідати сучасності", - вважає Кетрін Кеннеді, глава відділу оновлень і євангелізації "Кредо" Сіднейської єпархії в Австралії. У статті розміщеній на сайті єпархії, якою управляє кардинал Джордж Пел, керівник відділу "Кредо" представила серію молитовних ініціатив, які пройдуть не тільки в будівлях  храмів, а й у інших суспільних закладах: школах, комерційних центрах, садибах різних організацій.

 

"Наша ініціатива є частиною програми нової євангелізації, про яку говорив Іван Павло II, метою якої є проведення євангелізації не тільки в храмах, а й у інших часто відвідуваних місцях", - пояснила Кетрін Кеннеді. На наступну суботу заплановано відкриття спеціального місця молитви та релігійної інформації при торговельному центрі "East Garden" у Сіднеї. "Наша мета полягає в тому, щоб зміцнити присутність католиків в громадській сфері. Часто віруючі не знають як розповісти про свою віру, бо не існує відповідної можливості для євангелізації. А наше свідчення не може обмежуватися лише присутністю на недільній св. Літургії".

 

Цікаво, що серед людей, які відгукнулися взяти активну участь у цій ініціативі, багато представників різних національностей, котрі проживають в Австралії: філіппінців, індонезійців і поляків.

 

За матеріалами Радіо Ватикан