//

Швейцарія: єпископи підготували лист про політику

"Церква не є партизаном в політиці, але бере в ній активну участь від імені тих, хто не має голосу і захищає гідність життя кожної людини: щойно зачатої, з обмеженими можливостями, хворої, старої чи іноземця", - такі слова звучать в пастирському посланні, яке підготувала конференція католицьких єпископів Швейцарії з нагоди національного свята Конфедерації, яке відзначатиметься в країні 1 серпня.

 

У понеділок цей лист буде зачитано в усіх швейцарських парафіях, а також з'явиться на сайті швейцарського єпископату у вигляді відеозвернення, записаного трьома мовами.

 

Назва послання - "Церква і політика". Цим підкреслюється важливість, яку Церква надає політиці, як засобу, необхідному для досягнення загального блага, якому повинні сприяти всі християни. "Церква не пропонує готових рішень, але завдяки досвіду, який черпає зі свого світогляду, може допомогти знайти найкращі вирішення існуючих проблем. - Говориться в тексті - Мета Церкви у цій сфері полягає в тому, щоб поставити людину в центр політичної дискусії і показати, що лише економічного розвитку не достатньо ".

 

Єпископи звертають увагу на те, що Церква не є паралельним світом, але живе серед людей, вірних своєму покликанню, і є "напрацюванням" людського суспільства. "У своїй діяльності Церква повинна пильнувати не урни на виборчих дільницях, але Євангеліє Ісуса Христа", - відзначається в посланні. Наприкінці звернення швейцарські єрархи висловлюють подяку всім вірним, котрі беруть участь у політичному житті країни, беруть участь у виборах згідно зі своєю совістю, борються, щоб знайти найкращі рішення і моляться за сьогодення і майбутнє країни.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё