//

Погляд зі середини на головні місця ВДМ в Мадриді (відео)

Ще не багато часу залишилося до старту Всесвітнього Дня Молоді в столиці Іспанії, де ведеться підготовка до привітання Папи і до приїзду більш як одного мільйона молоді зі всього світу.

 

Кардинал Антоніо Марія Руко Варела, Архиєпископ Мадриду (Іспанія): «Зараз ми зареєстрували понад 300 тисяч молодих людей, які не є іспанцями і з цього ми можемо підсумувати, що в Мадриді кількість молоді, окрім іспанців сягне пів мільйона».

 

Яго-де-ла Чієрва, виконавчий директор ВДМ в Мадриді 2011: «Я б порадив паломникам зі всього світу, які прибудуть в Мадрид, дві речі: привести зі собою сонцезахисний крем і одяг, а ми забезпечимо вас питвом. А також привезіть сувеніри для того, щоб помінятися з людьми з інших країн.»

 

Хав'єр Кремадес, організатор основних подій ВДМ в Мадриді 2011: «Ми особливо зацікавлені, робимо особливий акцент на реалізації девізу, який Святіший Отець запропонував кожному на Всесвітньому Дні Молоді. Тобто, основні події сходяться з цим чудовим гаслом святого Павла до колосян: «Перебувайте у Христі Ісусі, вкорінені в Ньому, збудовані на Ньому і зміцнені у вірі.» (Кол. 2,6-7)

Папа прибуде 18 серпня у четвер після обіду на площу Пуерта-де-Алькала в Мадриді, де його привітають 50 молодих людей. Тоді він пройде під аркою цих символічних воріт у супроводі 10 молодих людей. Там вони посадять оливкове дерево, як спогад візиту.

Також їх привітають на місцевий смак іспанського області Андалусії.

Рейес Домецк, Ганадерія Домецк: «Ми приїдемо верхи, щоб привітати Святішого Отця в Пуерта-де-Алькала. Я буду зі своїми трьома братами в сідлі іспанських коней, а наступними будуть троє юнаків з нашої сім’ї, яких супроводжуватимуть дівчата з нашої сім’ї, одягнені у фламенко

Папа проїде в папамобілі коротку подорож між Пуерта-де-Алькала і Пласа-де-Сібелес. Це буде початком його офіційних подій на Всесвітньому Дні Молоді.

Але місцем, де паломники проведуть більшу частину часу буде аеродром Cuatro Vientos, з 270 акрами землі, еквівалентному 48 футбольним полям. Нічне чування відбудеться у суботу ввечері. Тисячі молодих людей спатимуть там, щоб бути присутніми на Службі з нагоди закриття в неділю.

Тут вже триває цілодобова підготовка. Те, що зараз є лише купою металу незабаром буде сценою 600 футів завдовжки і 65 висоти. Тут буде 20 тисяч огорож, 20 велетенських екранів і 63 прожектори.

 

Хав'єр Кремадес, організатор основних подій ВДМ в Мадриді 2011: «Остання Літургія буде відслужена в неділю за участю 15 тисяч людей, 14 тисяч священиків і більш як однієї тисячі єпископів зі Святішим Отцем. Буде 5 тисяч священиків і 5 тисяч міністрантів, які причащатимуть по всьому Cuatro Vientos.»

 

Бенедикт XVI також матиме дві важливі зустрічі у відомому монастирі Ескоріал, який відвідував два рази, ще будучи кардиналом. Одна - з молодими монахинями, адже Іспанія є країною з найбільшою кількістю монахинь у світі, а інша зустріч відбудеться з ученими всього світу.


За матеріалами Romereports.com