//

Ватиканське видання: "Папа добре знає Іспанію"

"Папа добре знає Іспанію - разом з усіма її драматичними контрастами, але і з її творчою енергією, як однієї з найбільших католицьких країн", - сказала Марта Лаго, заступник головного редактора іспанського видання "Osservatore Romano" в інтерв'ю для газети "La Razon".

 

Іспанія під час Всесвітнього Дня Молоді 16-21 серпня "покаже те найкраще, що має в собі", - переконливо зазначила журналіст. Іспанська католицька молодь отримає можливість поділитися своїм ентузіазмом і радістю з однолітками  різних країн.

 

Папа, котрий прибуде до Іспанії 18 серпня, безумовно зрадіє загальному гарному настрою: "Я думаю, - сказала  редакторка - що ми побачимо абсолютно нове відношення до подорожі Папи, яка зламає стереотипи і приємно здивує ".

 

Іспанські ЗМІ широко і дуже по-різному коментують Всесвітній День Молоді. Також є багато критичних публікацій. З іншого боку, завдяки великим зусилля церковних лідерів, будуються відносини, в тому числі і з критиками. Зрештою, в складній ситуації, у якій опинилася іспанська молодь, Церква виступає як сила надії. Основною проблемою Іспанії є економічна криза та її вплив на ринок праці. Рівень безробіття серед молоді - 40%. Він є найвищим у ЄС.

 

Архиєпископ Мадрида кардинал Антоніо Марія Руко Варела зазначив, що молоді прочани з усього світу приїдуть до Іспанії з тими ж проблемами і тими ж питаннями, які має іспанська молодь. "Це загальний негативний настрій, який панує сьогодні серед всієї європейської молоді", - сказав єрарх. У зв'язку з цим, Всесвітній День Молоді стане джерелом надії та натхнення для молодих людей  усієї Європи.

 

За матеріалами Ватыканскае радыё