//

Адміністрація Барака Обами обороняє союзи геїв і лесбіянок

У США тривають дебати щодо означення поняття «подружжя». Відбуваються вони  у зв’язку з наміренням ввести в країні припис до закону, який змушуватиме штати, де не визнають одностатевих зв’язків, реєструвати їх як подружжя.

 


Досі в США діяв закон, відомий як Doma (Defence on Mariage Act),який дозволяв штатам з традиційною візією подружжя не визнавати одностатевих союзів, зареєстрованих в інших штатах. Поправка дискутується в обох палатах американського парламенту. Адміністрація Барака Обами оголосила, що підтримує її впровадження, пояснюючи, що вона послужить «обороною перед дискримінацією пар геїв і лесбіянок».

 


Радник підкомісії в справах Підтримки Подружжя при Єпископаті США Давід Авіла з цього приводу пригадав, що «подружжя є зв’язком чоловіка і жінки. Відривання цієї парадигми від означення подружжя є насправді запереченням його суті». Крім того, Авіла зауважив також, що прийняття цієї поправки протирічитиме волі мешканців тих штатів, де відкидають легалізацію зв’язків між особами однієї статі.

 


В той же час прихильники реформи стверджують, що вона не змушує представників жодної релігії до зміни погляду на тему подружжя, а повинна служити звільненню федерального уряду від рішень окремих штатів з питань подружніх зв’язків.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie