//

Католицька церква в норвезькому суспільстві

Людина, яка зізналася у масовому вбивстві, здійснила атаку на зростаючу мультикультурну самобутність Норвегії, яка спричинена прийомом великої кількості іммігрантів. В Норвегії тривають дебати про те, як адаптуватися до мінливого складу країни.

 

"У Норвегії у нас є парафії, де ми можемо знайти до 80 різних національностей",- сказав Архиєпископ Пол Тшерріг, Апостольський нунцій в Норвегії. "Група людей, які є в основному іммігрантами з різних частин світу. Ці люди живуть разом. Вони творять Католицьку Церкву в цій країні ".

 


Архиєпископ Тшерріг вважає, що невелика католицька присутність в Норвегії послужила прикладом для решти країни. "Для багатьох норвежців, як сказав мені якось лютеранський єпископ, католицький збір щонеділі, де ви бачите різні кольори, різні національності і різні люди зібрані разом для поклоніння Богові, - які збираються в тій же церкві, дотримуючись тієї ж молитовної служби - це неминучий знак, і дуже важливий знак, який не лише свідчить про необхідність жити разом, а й показує, що люди можуть жити разом ", сказав він. "Групи різного походження - мови і національності, - можуть жити разом і утворювати спільноти. Це можливо тільки, не через людський вплив, але будучи об'єднані в і з Христом ".

 

За матеріалами: Vatican Radio